čtvrtek 12. března 2015

Tak takhle ne ... Pozor na super koupi ;-)

Shodou náhod ...

... jsem se byl projít se ženou a zašli jsme do jednoho krámku - no je to dost velký krám s asijským zbožím. Trička, mikiny, džíny - já jsem se chtěl jen tak podívat na vestičku k obleku, abych do práce nemusel pořád nosit sako. No a potom se jdu podívat, co tam mají za obaly na telefony - našel jsem jich tam spoustu a za supr trůpr ceny, ale jak jsem viděl tu kvalitu, tak bych brečel ... Koupit si nový kryt, ze kterého už tam lezou nitě ... No tak takhle teda ne ...

Potom jsem podíval na nabídku paměťových karet. "Tý jo, tady mají dokonce 64GB paměťovou kartu !"

Paměťová karta - 64 GB Micro SD XC - www.Kulischak.com
Vypadá dobře - 64 GB paměťová karta je dobrá věcička

První věc, která mě dostala byla ta, že 64GB paměťová karta má označení Micro SD XC a né jako tady HC ... ale co mě dostalo nejvíc je to, že takováhle Micro SD XC 64GB paměťová karta - obecně dražší (kolem 900Kč) záležitost stojí: 

Paměťová karta - 64 GB Micro SD XC - www.Kulischak.com
Ale rozhodně ne za 349Kč - to smrdí na sto honů !
  
A já si říkám "WOW ! To je super kup, to musím mít !" Jaké by asi bylo moje zjištění, když bych projel kartu přes H2Tools, kde se dá zjistit pravá velikost karty - a ne ta co je na ni vytištěná a myslím, že u této bych se dostal tak na 8GB maximálně ... A 8GB paměťovou kartu za 350Kč ? Dost drahý ;-) Koukněte radši na pravé karty.

Například: Kulischak.com - Paměťové karty Micro SDHC Kingston a Transcend


pondělí 9. března 2015

Proč fólie, ochranné sklo ? Je to vůbec potřeba ?


Proč fólie na displej ?

Jednou z nějvětších bolestí dnešních smartphonů je velká náchylnost k poškrábání, nebo rozbití displeje a tak ochranné fólie na displej jsou asi nejpopulárnějším příslušenstvím k chytrým telefonům a tabletům vůbec. Prostor pro inovace ovšem stále je – fólie sice dnes ochrání displej před poškrábáním a mírně pomáhá i proti poškození displeje při pádu, na druhou stranu mohou být i po měsíci používání poškrábané a nevzhledné. V čínské firmě to chtějí změnit !

Vyvinuli nový materiál, který na bází spojení směsi skla a pojiva získává velmi dobré vlastnosti, které by měli těmto bolestem pomáhat velmi efektivně předcházet. Mezi tto vlastnosti patří vysoká tvrdost použitého materiálu – ze školy si jistě pamatujete, že diamant je nejtvrdší a má tvrdost 10 – tak tato nové fólie má tvrdost 8, což je k ochraně displeje více něž dostačující. Tato ochranná fólie si navíc dáky speciální technologii udržuje i vysokou pružnost, což má předcházet roztříštění – jako tomu bývá u krycích skel mobilních telefonů.

Ochranné fólie na www.Kulischak.com
Jeden z nejlepších výrobců fólií a ochranných skel - Baseus
Podobně jako jiné pokročilé a ne úplně levné fólie na displej se i tato vyznačuje na příjemným povrchem. Fólie je tenká, na tloušťku má maximálně 0,2 mm, její okraje jsou hezky zaobleny, aby fólie splynula s displejem a neřezala při přejezdu okraje do prstu.
Dotykové displeje na mobilních telefonech jsou určitě skvělým a neocenitelným vynálezem. Mají i své mouchy, se kterými musí každý uživatel počítat. Jednou z nich je to, že se velmi lehce podřou. I když svého mobilního miláčka opatrujete jako oko v hlavě, máte ho v kvalitním obalu, tak se poškrábání displeje nevyhnete.

Fólie na mobil chrání displej
Fólie jsou vyrobeny tak, že velmi dobře sednou na displej telefonu. Nezhoršují práci s mobilem – reakce dotykového displeje nebo čitelnost na displeji jsou perfektní. Ochranná fólie na mobil nikterak nepřekáží. Přitom plní jednu neocenitelnou funkci – chrání displej mobilu před poškrábáním. Číst si, prohlížet si fotky či koukat na film s podřeným displejem je přece jenom trochu otravné.

Ochranná folie na mobil se vám vyplatí
V konečném měřítku je rozhodně lepší si ochrannou fólii na mobil pořídit, než dříve nebo později (a věřte, že většinou dříve) platit mnohonásobně více za výměnu poškrábaného displeje.