pondělí 9. března 2015

Proč fólie, ochranné sklo ? Je to vůbec potřeba ?


Proč fólie na displej ?

Jednou z nějvětších bolestí dnešních smartphonů je velká náchylnost k poškrábání, nebo rozbití displeje a tak ochranné fólie na displej jsou asi nejpopulárnějším příslušenstvím k chytrým telefonům a tabletům vůbec. Prostor pro inovace ovšem stále je – fólie sice dnes ochrání displej před poškrábáním a mírně pomáhá i proti poškození displeje při pádu, na druhou stranu mohou být i po měsíci používání poškrábané a nevzhledné. V čínské firmě to chtějí změnit !

Vyvinuli nový materiál, který na bází spojení směsi skla a pojiva získává velmi dobré vlastnosti, které by měli těmto bolestem pomáhat velmi efektivně předcházet. Mezi tto vlastnosti patří vysoká tvrdost použitého materiálu – ze školy si jistě pamatujete, že diamant je nejtvrdší a má tvrdost 10 – tak tato nové fólie má tvrdost 8, což je k ochraně displeje více něž dostačující. Tato ochranná fólie si navíc dáky speciální technologii udržuje i vysokou pružnost, což má předcházet roztříštění – jako tomu bývá u krycích skel mobilních telefonů.

Ochranné fólie na www.Kulischak.com
Jeden z nejlepších výrobců fólií a ochranných skel - Baseus
Podobně jako jiné pokročilé a ne úplně levné fólie na displej se i tato vyznačuje na příjemným povrchem. Fólie je tenká, na tloušťku má maximálně 0,2 mm, její okraje jsou hezky zaobleny, aby fólie splynula s displejem a neřezala při přejezdu okraje do prstu.
Dotykové displeje na mobilních telefonech jsou určitě skvělým a neocenitelným vynálezem. Mají i své mouchy, se kterými musí každý uživatel počítat. Jednou z nich je to, že se velmi lehce podřou. I když svého mobilního miláčka opatrujete jako oko v hlavě, máte ho v kvalitním obalu, tak se poškrábání displeje nevyhnete.

Fólie na mobil chrání displej
Fólie jsou vyrobeny tak, že velmi dobře sednou na displej telefonu. Nezhoršují práci s mobilem – reakce dotykového displeje nebo čitelnost na displeji jsou perfektní. Ochranná fólie na mobil nikterak nepřekáží. Přitom plní jednu neocenitelnou funkci – chrání displej mobilu před poškrábáním. Číst si, prohlížet si fotky či koukat na film s podřeným displejem je přece jenom trochu otravné.

Ochranná folie na mobil se vám vyplatí
V konečném měřítku je rozhodně lepší si ochrannou fólii na mobil pořídit, než dříve nebo později (a věřte, že většinou dříve) platit mnohonásobně více za výměnu poškrábaného displeje.


Žádné komentáře:

Okomentovat